14
Mar

Eesti koolitoitlustajad osalevad uuenduslikul koolitusel, et pakkuda õpilastele tervislikumat ja planeedisõbralikumat toitu

Sel kevadel osalevad Tallinna ja Viimsi koolide toitlustajad rahvusvahelise koolitoiduprojekti SchoolFood4Change korraldatud koolitusel, et pakkuda Eesti õpilastele tervislikumat ja jätkusuutlikumat toitu ning töötada välja uuenduslikke ja keskkonnasõbralikke retsepte. Kuuepäevasel koolitusel osaleb 28 Tallinna ja Viimsi koolitoitlustajat. Koolitusel õpetatakse, kuidas töötavad ja arenevad maitsemeeled, kuidas panna lapsi sööma erinevaid toiduaineid, kuidas võtta koolitoitlustamisel arvesse sotsiaal-kultuurilisi erinevusi...
Read More
29
Dec

Vaata, mida on viimase aasta jooksul tehtud koolitoidu parandamiseks projektis SchoolFood4Change

Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus (SEI Tallinn), Tallinna linn ja Viimsi vald on koos partneritega 12 Euroopa riigist ühendanud jõud, et muuta Euroopa koolides pakutav koolitoit jätkusuutlikumaks. Projekti tulemusena on koolitoit ühtaegu maitsev ja tervislik, aga ka keskkonda säästev.  Tänavuse aasta jooksul on projektipartnerid kaardistanud koolitoidu süsteemid 16 linnas ja regioonis. Analüüs näitas, et koolitoidu põhimõtted...
Read More
31
Aug

Algas Eesti toidu kuu, mis kutsub toitu vähem raiskama

Eile sai avalöögi üheksas Eesti toidu kuu, mis toob septembris üle Eesti arvukalt toidufestivale, laatu ja muid üritusi. Seekord pöörab toidukuu tähelepanu ka toiduraiskamise vähendamisele. Kuu programmi koordineerib Regionaal- ja Põllumajandusministeerium eesmärgiga väärtustada kohalikku tootmist ja siinset toidukultuuri. Lisaks juhitakse tarbijate tähelepanu läbimõeldud ja säästlikule tarbimisele. „Peame oluliseks kohaliku toidutootmise säilimist ning väärtustame tööd ja...
Read More
16
Jun

Valmis juhendikogu kooli toidukultuuri parandamiseks

Rahvusvahelises koolitoidu projektis School4Change (SF4C) valmis juhendmaterjal, mille abil saavad koolid ja kohalikud omavalitsused muuta oma lähenemisviisi toidule keskkonnasõbralikumaks ja toetada tervislike toitumisharjumuste kujunemist. Kogu kooli toidukultuur on raamistik, mis toob kokku kõik koolitoiduga seotud osapooled ja aitab muuta toidu käsitlust terves koolis, mitte üksnes sööklas. Raamistiku järgi pole toit üksnes tarbekaup, vaid õppematerjali oluline...
Read More
14
Apr

Nõmmele paigaldati esimene toidu kogumiskast

Ringmajandusettevõte FudLoop paigaldas Tallinnas Valdeku 15 asuvasse Valdeku saun-spordihoone fuajeesse toidu kogumiskasti, kuhu inimesed saavad tuua enda kodus üle jäävaid pikema säilivusajaga toiduaineid, kirjutab Pealinn. Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul moodustab toidukadu ehk tarbimiseks mõeldud toit või toiduaine, mis jääb tarbimata ja visatakse toidujäätmetena ära, peaaegu poole kõikidest toidujäätmetest. „Ühe keskmise Eesti leibkonna aastane toidukadu on,...
Read More
19
Mar

Saaremaa toidupank: Kõigile abivajajaile toitu ei jätku

“See osa toidust, mis päästetakse ja abivajajatele vahendatakse, on vaid piisk meres võrreldes kogustega, mis prügimäele jõuavad. Ometi on abivajajaid rohkem kui toidupank aidata suudaks,” kirjutab Saare toidupanga projektijuht Marjana Luist Saarte Hääles. Rõõm on tõdeda, et koostööpartnerite abiga suudab Saare maakonnas tegutsev toidupank päästa igal aastal aina rohkem ja rohkem kaupa. Viimase kolme aastaga...
Read More
31
Jan

Kümme Eesti kooli hakkab katsetama uut lähenemist koolitoidule

Koolitoidule keskenduv rahvusvaheline projekt SchoolFood4Change kaardistas esimese tegevusaasta jooksul koolitoidu süsteemid 12 Euroopa Liidu riigis ja määratles esimest korda kestliku koolitoidu mõiste. Mullu alanud koolitoidu projekt SchoolFood4Change (SF4C) seadis eesmärgiks muuta koolitoit tervislikumaks nii õpilastele kui planeedile. Eesmärgi saavutamiseks kaardistas Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus alustuseks koolitoidu süsteemid 16 linnas ja regioonis 12-s projektis osalevas EL-i...
Read More
08
Jul

Saaremaa vald keelab toidu äraviskamise üritustel

Alates 2023. aastast ei tohi Saaremaa avalike ürituste toitlustajad järele jäänud söögikõlblikku toitu ära visata, vaid peavad selle inimestele söömiseks jagama. Saaremaa valla keskkonnaosakonna juhataja Bert Holm ütles, et avalikel üritustel toidu äraviskamise keeld kirjutati sisse Saaremaa valla jäätmehoolduseeskirja, mille eelnõu läbis hiljuti esimese lugemise. Loe artiklit Saarte Häälest.
31
May

Ingliskeelne ülevaade Eesti toidujäätmete ja toidukao uuringust

SEI Tallinn viis läbi Eestis tekkiva toidujäätmete ja toidukao ning nende tekkepõhjuste uuringu kõigis toidutarneahela etappides, sh kodumajapidamistes, toitlustuses, kaubanduses, toidutööstuses ja esmatootmises (põllumajandus ja kalakasvatus). Uuringu tulemused kajastavad 2020. aastal tehtud detailuuringus kogutud andmete ning riikliku jäätmearuandluse 2019. aasta andmete analüüsil saadud tulemusi. Nüüd on uuringu baasil valminud ka põhjalik ingliskeelne kokkuvõte, mis annab...
Read More
1 2 3 6

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...