13
Oct
Valitsus kiitis heaks strateegia “Talust taldrikule”
0 Comment
Valitsus kiitis tänasel istungil heaks Eesti seisukohad strateegia «Talust taldrikule» kohta. Postimehes saab tutvuda ka maaeluminister Arvo Alleri kommentaariga. Strateegia „Talust taldrikule“ on uus terviklik lähenemisviis sellele, kuidas eurooplased peaksid hindama toidu kestlikkust. Strateegias seatakse eesmärk liikuda kestliku ja vastupidava toidusüsteemi poole. Tervisliku ja kestliku toitumise valikut hõlbustava soodsa toidukeskkonna loomine toob kasu tarbijate tervisele ja elukvaliteedile... Read More
02
Oct
Algas Keskkonnaministeeriumi kampaania “Austa toitu jäägitult!”
Keskkonnaministeeriumi värske kampaania “Austa toitu jäägitult!” juhib tähelepanu igaühe võimalustele austada toitu jäägitult ja anda oma panus toidujäätmete tekke vähendamisse. Loe kampaania kohta lisa SIIT.
24
Sep
Rahvusvaheline konverents “Lõpp toiduraiskamisele!” 29. septembril
Pööramaks toidujäätmete tekke vältimise olulisusele tähelepanu, toimub 29. septembril kell 11.00-16.00 Toidupanga, sotsiaalministeeriumi ja keskkonnaministeeriumi eestvedamisel rahvusvaheline konverents „Lõpp toidu raiskamisele!”. Konverentsi saab jälgida videoülekandena Delfi ja Postimehe vahendusel. Konverentsi keskmes on toidujäätmete tekke vältimise teema toidu ümberjaotamise vaatest. Konverentsi avavad sotsiaalminister Tanel Kiik, maaeluminister Arvo Aller, Euroopa Toidupankade Föderatsiooni president Jacques Vandenschrik ning Euroopa Komisjoni volinik Stella Kyriakides. Seejärel jagavad õppetunde eksperdid ja praktikud... Read More
21
Sep
Tulevikutoidu konverents 25. septembril Tartus
25. septembril kell 10.30-17.00 saab AHHAAs osaleda töötubades ning kuulata, mõtiskleda ja arutleda koos asjatundjatega tulevikutoidu ja toidu tuleviku üle. Paneeldiskussioonis “Miks kaob 1/3 maailma toidust prügisse?” osaleb ka SEI Tallinna vanemekspert Evelin Piirsalu. Registreerimine ja programm SIIN.
16
Sep
Tartlased päästavad järelejäänud toitu
Noored algatasid Tartus teenuse Fudler, mis proovib lahendada toidu raiskamise probleemi söögikohtades. Tartlastel on nüüd võimalik uue veebilehe fudler.ee kaudu tellida soodsama hinnaga mõnes toidukohas järele jäänud päevapakkumisi või näiteks kooke. Restoran Kolm Tilli on Fudleris kaasa löönud algusest peale, eestvedaja Mikk Valtna märkis, et päevas jääb neil alles 10–15 portsjonit.Loe täpsemalt Tartu Postimehest.
06
Apr
Viskame ära palju toitu, kuid keegi ei tea, kui palju
Kolmandik kogu maailmas toodetavat toitu läheb raisku. Ent lahenduste kallal töötamine on aeglane ja alles lapsekingades. Kõige enam tekib toidukadu ehk raisatud toitu* just kodus. SEI Tallinna (Stockholmi keskkonnainstituudi Tallinna keskus) 2014. aasta uuringu andmetel tekitab Eestis üks inimene kodumajapidamises aasta jooksul keskmiselt 54 kilo toidujäätmeid, millest lausa 36% on toidukadu. Loe edasi Eesti Päevalehest.
02
Mar
Pooled eestlased ei söö eelmisest toidukorrast üle jäänud jääke
Nii selgus Orkla tellitud uurimustööst eestlaste keskkonnaharjumuste kohta. Uuringust saad lugeda pikemalt siin: https://rohe.geenius.ee/rubriik/uudis/uuring-purustab-eesti-roheillusiooni-eestlased-on-usna-vastutustundetud-tarbijad/
01
Feb
Väärtustades toitu
Eesti Korteriühistute Liidu ja välispartnerite koostöös on hiljuti valminud käsiraamat ja märkmik toidujäätmete ja nende tekke vältimise kohta, mis on nüüd kõikidele soovijatele kättesaadavad EKÜL veebilehe vahendusel. Raamatust ja märkmikust leiate vajalikke tarkusi, kasulikke fakte ning olulisi näpunäiteid, kuidas vältida toidujäätmete teket oma majapidamises. Rohkete visuaalidega ja kasutajasõbraliku raamatu ja märkmikuga saab tutvuda siin: http://ekyl.ee/projektid/vaartustadestoitu/kasiraamatud
25
Jan
Väärt ettevõtmine: Jamie Oliver võitleb toiduraiskamise vastu
Meil on väga hea meel, et Jamie Oliveril on sarnased püüdlused Tarbi Toitu Targalt projektiga. Loe täispikka artiklit Jamie Oliveri plaanist koolitada välja 1000 kokka Ühendkuningriigis, et toiduraiskamist vähendada, Postimehest.
10
Dec
Kuidas ikkagi terminitel “parim enne” ja “kõlblik kuni” vahet teha?
Toiduainete pakenditelt leiame kas sildi “parim enne” või “kõlblik kuni”. Kui teame nende vahet, saame ka ise aidata toiduraiskamist vähendada. Praeguseks on teada, et Eesti kodumajapidamistes visatakse ühes aastas ära 63 miljoni euro väärtuses toitu. Seepärast käis Terevisioonis külas SEI Tallina programmijuht Harri Moora ja selgitas, milles siiski peitub terminite vahe ja kuidas aitab suurem... Read More