02
Mar
Pooled eestlased ei söö eelmisest toidukorrast üle jäänud jääke
0 Comment
Nii selgus Orkla tellitud uurimustööst eestlaste keskkonnaharjumuste kohta. Uuringust saad lugeda pikemalt siin: https://rohe.geenius.ee/rubriik/uudis/uuring-purustab-eesti-roheillusiooni-eestlased-on-usna-vastutustundetud-tarbijad/
01
Feb
Väärtustades toitu
Eesti Korteriühistute Liidu ja välispartnerite koostöös on hiljuti valminud käsiraamat ja märkmik toidujäätmete ja nende tekke vältimise kohta, mis on nüüd kõikidele soovijatele kättesaadavad EKÜL veebilehe vahendusel. Raamatust ja märkmikust leiate vajalikke tarkusi, kasulikke fakte ning olulisi näpunäiteid, kuidas vältida toidujäätmete teket oma majapidamises. Rohkete visuaalidega ja kasutajasõbraliku raamatu ja märkmikuga saab tutvuda siin: http://ekyl.ee/projektid/vaartustadestoitu/kasiraamatud
25
Jan
Väärt ettevõtmine: Jamie Oliver võitleb toiduraiskamise vastu
Meil on väga hea meel, et Jamie Oliveril on sarnased püüdlused Tarbi Toitu Targalt projektiga. Loe täispikka artiklit Jamie Oliveri plaanist koolitada välja 1000 kokka Ühendkuningriigis, et toiduraiskamist vähendada, Postimehest.
10
Dec
Kuidas ikkagi terminitel “parim enne” ja “kõlblik kuni” vahet teha?
Toiduainete pakenditelt leiame kas sildi “parim enne” või “kõlblik kuni”. Kui teame nende vahet, saame ka ise aidata toiduraiskamist vähendada. Praeguseks on teada, et Eesti kodumajapidamistes visatakse ühes aastas ära 63 miljoni euro väärtuses toitu. Seepärast käis Terevisioonis külas SEI Tallina programmijuht Harri Moora ja selgitas, milles siiski peitub terminite vahe ja kuidas aitab suurem... Read More
22
Oct
Kuidas päästa koolitoitu? Alustas kampaania “Kokkame koos!”
Igal aastal visatakse Eesti koolides ära umbes 50 autokoormatäie suurune kogus söömata jäänud toitu. Sestap alustas koostöös Stockholmi Keskonnainstituudi Tallinna Keskuse ja Daily kaubamärgi all toitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS-ga kampaania „Kokkame koos!“, mille eesmärk on parandada olukorda ja tõsta õpilaste teadlikkust, kuidas vähem toitu raisata. Õppeaasta jooksul toimuvad kampaania käigus mitmes koolis üle... Read More
01
Jun
Tippkokkade nõuanded: kuidas saada toiduraiskamine nulli
Toiduraiskamist ei ole võimalik mitte ainult vähendada vaid ka täielikult vältida. Uuele ringile saavad minna juurviljade koored, kõvaks läinud saiast saab teha krutoone, samuti on igasugu toitude eluea pikendamisel väga suureks abiks sügavkülmik. Inglismaa tippkokkade head nõuanded on nüüd kokku kogutud. Loe täispikka The Guardian’i artiklit SIIT.
12
Dec
Euroopa Liit pani paika toidu annetamist käsitlevad suunised
Kõige parem oleks, kui suudaksime toidu raisku minemist vältida toiduahela igas etapis st toidu tootmine, töötlemine, turustamine ja tarbimine. Kui aga seda saavutada pole võimalik, on toiduainete ülejäägi annetamine parim võimalus leidmaks söödavate toidukaupadele kõige väärtuslikum kasutus ja vältida arutut raiskamist. Euroopa Liit on pannud paika toidu annetamist käsitlevad suunised, mida saab lugeda eesti keeles... Read More
05
Dec
Postimees: Inglismaa toidukett soovib üllataval viisil toidujäätmeid vähendada
Supermarketite jaekett Co-op plaanib müüa «parim enne» ületanud kaupu, et vähendada nii raisku minevat toitu. FOTO: Geert Vanden Wijngaert/AP Alates eilsest saavad ostlejad 125. Co-op poes Inglismaal osta «parim enne» ületanud tooteid kõigest 10 sendi eest. Kuni ühe kuu üle «parim enne» kuupäeva ületanud kaupu müüakse, kuid sinna alla ei kuulu «kõlblik kuni» tooted nagu... Read More
26
Nov
Kuidas toitu säästa sügavkülma abil
Evelin Piirsalu rääkis saatele Prillitoos, kui tõhus abimees on toidu säilitamisel sügavkülmik. Vaata saatelõiku siin.
22
Aug
DELFI: VIDEOD: Sügavkülmutamine on hea nipp toiduraiskamise vastu
Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse uuringust eestlaste toidutarbimise kohta selgus, et eestlane püüab toidu raiskamist vältida eelkõige õigete toidukoguste planeerimisega. Vähem mõeldakse sellele, kuidas toitu paremini säilitada ka järgmisteks toidukordadeks ja kuidas näiteks toidu sügavkülmutamine võiks siin abiks olla. Foto: Pixabay.com „Meie instituudi poolt läbi viidud uuring tõi välja, et eestlane küll üritab oma toidukorvi kohandada... Read More