25
Jan
Väärt ettevõtmine: Jamie Oliver võitleb toiduraiskamise vastu
0 Comment
Meil on väga hea meel, et Jamie Oliveril on sarnased püüdlused Tarbi Toitu Targalt projektiga. Loe täispikka artiklit Jamie Oliveri plaanist koolitada välja 1000 kokka Ühendkuningriigis, et toiduraiskamist vähendada, Postimehest.
10
Dec
Kuidas ikkagi terminitel “parim enne” ja “kõlblik kuni” vahet teha?
Toiduainete pakenditelt leiame kas sildi “parim enne” või “kõlblik kuni”. Kui teame nende vahet, saame ka ise aidata toiduraiskamist vähendada. Praeguseks on teada, et Eesti kodumajapidamistes visatakse ühes aastas ära 63 miljoni euro väärtuses toitu. Seepärast käis Terevisioonis külas SEI Tallina programmijuht Harri Moora ja selgitas, milles siiski peitub terminite vahe ja kuidas aitab suurem... Read More
22
Oct
Kuidas päästa koolitoitu? Alustas kampaania “Kokkame koos!”
Igal aastal visatakse Eesti koolides ära umbes 50 autokoormatäie suurune kogus söömata jäänud toitu. Sestap alustas koostöös Stockholmi Keskonnainstituudi Tallinna Keskuse ja Daily kaubamärgi all toitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS-ga kampaania „Kokkame koos!“, mille eesmärk on parandada olukorda ja tõsta õpilaste teadlikkust, kuidas vähem toitu raisata. Õppeaasta jooksul toimuvad kampaania käigus mitmes koolis üle... Read More
01
Jun
Tippkokkade nõuanded: kuidas saada toiduraiskamine nulli
Toiduraiskamist ei ole võimalik mitte ainult vähendada vaid ka täielikult vältida. Uuele ringile saavad minna juurviljade koored, kõvaks läinud saiast saab teha krutoone, samuti on igasugu toitude eluea pikendamisel väga suureks abiks sügavkülmik. Inglismaa tippkokkade head nõuanded on nüüd kokku kogutud. Loe täispikka The Guardian’i artiklit SIIT.
12
Dec
Euroopa Liit pani paika toidu annetamist käsitlevad suunised
Kõige parem oleks, kui suudaksime toidu raisku minemist vältida toiduahela igas etapis st toidu tootmine, töötlemine, turustamine ja tarbimine. Kui aga seda saavutada pole võimalik, on toiduainete ülejäägi annetamine parim võimalus leidmaks söödavate toidukaupadele kõige väärtuslikum kasutus ja vältida arutut raiskamist. Euroopa Liit on pannud paika toidu annetamist käsitlevad suunised, mida saab lugeda eesti keeles... Read More
05
Dec
Postimees: Inglismaa toidukett soovib üllataval viisil toidujäätmeid vähendada
Supermarketite jaekett Co-op plaanib müüa «parim enne» ületanud kaupu, et vähendada nii raisku minevat toitu. FOTO: Geert Vanden Wijngaert/AP Alates eilsest saavad ostlejad 125. Co-op poes Inglismaal osta «parim enne» ületanud tooteid kõigest 10 sendi eest. Kuni ühe kuu üle «parim enne» kuupäeva ületanud kaupu müüakse, kuid sinna alla ei kuulu «kõlblik kuni» tooted nagu... Read More
26
Nov
Kuidas toitu säästa sügavkülma abil
Evelin Piirsalu rääkis saatele Prillitoos, kui tõhus abimees on toidu säilitamisel sügavkülmik. Vaata saatelõiku siin.
22
Aug
DELFI: VIDEOD: Sügavkülmutamine on hea nipp toiduraiskamise vastu
Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse uuringust eestlaste toidutarbimise kohta selgus, et eestlane püüab toidu raiskamist vältida eelkõige õigete toidukoguste planeerimisega. Vähem mõeldakse sellele, kuidas toitu paremini säilitada ka järgmisteks toidukordadeks ja kuidas näiteks toidu sügavkülmutamine võiks siin abiks olla. Foto: Pixabay.com „Meie instituudi poolt läbi viidud uuring tõi välja, et eestlane küll üritab oma toidukorvi kohandada... Read More
07
Aug
Toidu taaskasutamine ei ole enam tabu
Rimi Eesti juht Vaido Padumäe ütles, et Eesti toitumiskultuur paraneb kiires tempos ning mahetoodete võidukäigu kõrval püüavad inimesed järjest rohkem vältida toidu raiskuminekut ja ära viskamist. Peamiseks takistuseks on ideede puudumine, kuidas üle jäänud toitu taaskasutada. “Rimi peakokk Jörgen Kohal on toonud meile palju lennukaid ideid, eriti, mis puudutab toidu taaskasutamist ning mõttetut raiskamist. Oli... Read More
24
Jul
TV3 video: Eestis visatakse ära 63 miljoni euro eest toitu
Keskmine eestlane viskab aastas ära ligi 20 kilo ehk umbkaudu neli koitäit puhast toitu, aastas teeb see kogu riigi peale kokku 63 miljoni euro eest täiesti korralikku söögikraami. Väga palju visatakse ära valmistoitu, mille vajalikku kogust ei osata ette planeerida. Omaette probleem on asjaolu, et inimesed ei tee vahet „kõlblik kuni“ ja „parim enne“ märgistustel,... Read More