24
Mar

TMW: “Trash Cooking” õhtusöök

TMW raames toimuvad kahel õhtul „Trash Cooking“ õhtusöögid, mille eesmärgiks on informeerida inimesi toidujäätmete nutikaist ning säästlikest kasutusviisidest. Õhtusöögi kontseptsiooni autoriks ja teostajaks on Rootsi parima restorani Fäviken Magasineti peakoka parem käsi Peeter Pihel. Euroopa komisjoni andmetel läheb Euroopa Liidu maades igal aastal raisku 88 miljonit tonni toitu. Tänavu kestliku arengu eesmärkidele keskendunud TMW „Trash...
Read More
20
Feb

Et toitu läheks vähem raisku!

LuxExpressi värskes pardaajakirjas SUUND on juttu sellest, kuidas enne (bussi)reisile minekut targa pilguga oma külmkapp ja toiduvarud üle vaadata, et vähem toitu läheks raisku. Üks hea rukkileivapuru-besee retsept Piiri köök MTÜ’lt ka! Loe artiklit siin.
19
Jan

Euroopa Liidu võitlus toiduraiskamisega

Toidu raiskamine on ülemaailmne probleem, mis on viimastel aastatel muutunud oluliseks avaliku ja poliitilise diskussiooni teemaks. Toit on väärtuslik hüve ja selle tootmine võib olla väga ressursimahukas. Hinnangute kohaselt läheb kaotsi või raisku ligikaudu üks kolmandik kogu toidust ning see põhjustab suuri keskkonna- ja majanduskulusid. Auditi käigus uuriti ELi rolli toidu raiskamise vastases võitluses, siiani...
Read More
17
Jan

Millised on tulevikuvõimalused toidujäätmete vähendamiseks?

Täna korraldavad Toidupank ja SEI Tallinn seminari „Millised on tulevikuvõimalused toidujäätmete vähendamiseks?“, kus võetakse kokku oktoobris ja novembris toimunud kampaania „Tarbi toitu targalt“ tegevused, tänatakse partnereid ning vaadatakse teemaga seonduvalt tulevikku. Sisukal ning samas pidulikul lõpuüritusel valmistatakse piduroad n.ö päästetud toidust ehk kohe realiseerimistähtajani jõudvast toidukaubast. See toonitab vastutustundliku ja teadliku tarbimise olulisust. Kaubad annab...
Read More
02
Jan

Inglismaal avati pood, kus müügil supermarketites üle jäänud toiduained

Põhja-Inglismaal alustas möödunud sügisel tegevust esimene nö toiduraiskamise vastane pood, kus müügil supermarketite ja teiste ettevõtete poolt maha kantud toiduained. Nii on toit, mille teekond läheks muidu prügimäele, abiks puudustkannatavatele peredele. Kauba eest maksmine käib vastavalt klientide südametunnistusele ja võimalustele “maksa, kuidas õigeks pead” printsiibil. Poe algatajate eesmärgiks on avada sarnane ladu igas Inglismaa piirkonnas....
Read More
19
Dec

Osoon keskendus toidu raiskamise teemadele

19. detsembri Osoonis räägiti pikemalt toidu raiskamise teemadest. Otsitakse vastuseid küsimustele: kuidas oleks võimalik toidukadu vähendada, mida teha, et ülejäänud toit jõuaks abivajajateni ja milline seos on toidu raiskamise ja kliimamuutuse vahel? Saates kommenteerib antud teemat ka SEI Tallinna vanemekspert Evelin Piirsalu. Saadet saab järel vaadata ja kuulata siit: 19.12 Osoon
09
Dec

Väljakutse – nädal aega toitu ostmata

Internetiavarustes ringleb väljakutse nädala aja jooksul (12 -18 detsembrini) toitu mitte osta. Kui ka Sinu sügavkülmik on suvistest marjadest-juurviljadest ja muudest toiduainetest pungil ja kappi on  kogunenud hulgaliselt kuivaineid, milledest paljudel ehk „kõlblik kuni“ tähtaeg lähenemas, siis on ehk tõesti targem nädal aega poes mitte käia. Tee oma toiduvarudes jõulueelne puhastus ja mõtle teadlikult läbi,...
Read More
31
Oct

Ilmunud on „Targa kokkaja retseptiraamat“

Tarbi toitu targalt soovitab: Igaüks, kes kodus toitu valmistab, teab, et ükskõik kui täpselt ka toidukoguseid ei planeeri, ikka jääb söögikordadest sageli üht-teist üle. Eelmise päeva toitu lihtsalt üles soojendada tundub paljudele igav. Toidujäägid on aga suurepärane algmaterjal, et lihtsatest koostisosadest, vähese vaevaga ja kiiresti meisterdada midagi täiesti uut ja põnevat. Müüki on ilmunud raamat,...
Read More
22
Oct

6 lihtsat viisi, kuidas vältida toiduraiskamist

Toiduraiskamine on ülemaailmne probleem ja seda just eriti arenenud riikides. Samas on meie seas inimesi, kes peavad kannatama nälga, sest neil lihtsalt ei ole piisavalt toitu. Toidu õige säilitamine, maksimaalne kasutamine ja toidupoes tark ja läbimõeldud ostude tegemine aitab säästa nii raha, kui ka ennetada toidu ära viskamist. Järgnevalt toome sinuni kuus lihtsat viisi, kuidas vältida toiduraiskamist....
Read More

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...