13
Oct

Valitsus kiitis heaks strateegia “Talust taldrikule”

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks Eesti seisukohad strateegia «Talust taldrikule» kohta. Postimehes saab tutvuda ka maaeluminister Arvo Alleri kommentaariga. Strateegia „Talust taldrikule“ on uus terviklik lähenemisviis sellele, kuidas eurooplased peaksid hindama toidu kestlikkust. Strateegias seatakse eesmärk liikuda kestliku ja vastupidava toidusüsteemi poole. Tervisliku ja kestliku toitumise valikut hõlbustava soodsa toidukeskkonna loomine toob kasu tarbijate tervisele ja elukvaliteedile...
Read More
24
Sep

Rahvusvaheline konverents “Lõpp toiduraiskamisele!” 29. septembril

Pööramaks toidujäätmete tekke vältimise olulisusele tähelepanu, toimub 29. septembril kell 11.00-16.00 Toidupanga, sotsiaalministeeriumi ja keskkonnaministeeriumi eestvedamisel rahvusvaheline konverents „Lõpp toidu raiskamisele!”. Konverentsi saab jälgida videoülekandena Delfi ja Postimehe vahendusel. Konverentsi keskmes on toidujäätmete tekke vältimise teema toidu ümberjaotamise vaatest.  Konverentsi avavad sotsiaalminister Tanel Kiik, maaeluminister Arvo Aller, Euroopa Toidupankade Föderatsiooni president Jacques Vandenschrik ning Euroopa Komisjoni volinik Stella Kyriakides. Seejärel jagavad õppetunde eksperdid ja praktikud...
Read More
21
Sep

Tulevikutoidu konverents 25. septembril Tartus

25. septembril kell 10.30-17.00 saab AHHAAs osaleda töötubades ning kuulata, mõtiskleda ja arutleda koos asjatundjatega tulevikutoidu ja toidu tuleviku üle. Paneeldiskussioonis “Miks kaob 1/3 maailma toidust prügisse?” osaleb ka SEI Tallinna vanemekspert Evelin Piirsalu. Registreerimine ja programm SIIN.
16
Sep

Tartlased päästavad järelejäänud toitu

Noored algatasid Tartus teenuse Fudler, mis proovib lahendada toidu raiskamise probleemi söögikohtades. Tartlastel on nüüd võimalik uue veebilehe fudler.ee kaudu tellida soodsama hinnaga mõnes toidukohas järele jäänud päevapakkumisi või näiteks kooke. Restoran Kolm Tilli on Fudleris kaasa löönud algusest peale, eestvedaja Mikk Valtna märkis, et päevas jääb neil alles 10–15 portsjonit.Loe täpsemalt Tartu Postimehest.
06
Apr

Viskame ära palju toitu, kuid keegi ei tea, kui palju

Kolmandik kogu maailmas toodetavat toitu läheb raisku. Ent lahenduste kallal töötamine on aeglane ja alles lapsekingades. Kõige enam tekib toidukadu ehk raisatud toitu* just kodus. SEI Tallinna (Stockholmi keskkonnainstituudi Tallinna keskus) 2014. aasta uuringu andmetel tekitab Eestis üks inimene kodumajapidamises aasta jooksul keskmiselt 54 kilo toidujäätmeid, millest lausa 36% on toidukadu.  Loe edasi Eesti Päevalehest.
01
Feb

Väärtustades toitu

Eesti Korteriühistute Liidu ja välispartnerite koostöös on hiljuti valminud käsiraamat ja märkmik toidujäätmete ja nende tekke vältimise kohta, mis on nüüd kõikidele soovijatele kättesaadavad EKÜL veebilehe vahendusel. Raamatust ja märkmikust leiate vajalikke tarkusi, kasulikke fakte ning olulisi näpunäiteid, kuidas vältida toidujäätmete teket oma majapidamises. Rohkete visuaalidega ja kasutajasõbraliku raamatu ja märkmikuga saab tutvuda siin: http://ekyl.ee/projektid/vaartustadestoitu/kasiraamatud

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...