23
Jul
Keetsid liiga palju tatart?
0 Comment
Iga eestlane viskab aastas minema 20 kg täisväärtuslikku toitu, mida saaks tegelikult vältida või oluliselt vähendada. Siit saad inspiratsiooni, et alati toitu targalt tarbida. Allikas: Rimi Eesti
31
May
Ajakiri Mari: “Kaua säilib toit sügavkülmas?”
Ajakirja Mari juunikuu numbris kirjutab SEI Tallinna nooremekspert Maarja Jõe toidujäätmete vältimisest ning toob näpunäiteid, kuidas pikendada toidu säilivust, kasutades efektiivselt ja õigesti sügavkülma ning külmikut. Kui tahad nippidest täpsemalt teada saada vaata tarbitoitutargalt.ee kodulehe rubriiki “toidu säilitamine sügavkülmas” või osta ajakiri Mari.
24
Mar
TMW: “Trash Cooking” õhtusöök
TMW raames toimuvad kahel õhtul „Trash Cooking“ õhtusöögid, mille eesmärgiks on informeerida inimesi toidujäätmete nutikaist ning säästlikest kasutusviisidest. Õhtusöögi kontseptsiooni autoriks ja teostajaks on Rootsi parima restorani Fäviken Magasineti peakoka parem käsi Peeter Pihel. Euroopa komisjoni andmetel läheb Euroopa Liidu maades igal aastal raisku 88 miljonit tonni toitu. Tänavu kestliku arengu eesmärkidele keskendunud TMW „Trash... Read More
20
Feb
Et toitu läheks vähem raisku!
LuxExpressi värskes pardaajakirjas SUUND on juttu sellest, kuidas enne (bussi)reisile minekut targa pilguga oma külmkapp ja toiduvarud üle vaadata, et vähem toitu läheks raisku. Üks hea rukkileivapuru-besee retsept Piiri köök MTÜ’lt ka! Loe artiklit siin.
19
Jan
Euroopa Liidu võitlus toiduraiskamisega
Toidu raiskamine on ülemaailmne probleem, mis on viimastel aastatel muutunud oluliseks avaliku ja poliitilise diskussiooni teemaks. Toit on väärtuslik hüve ja selle tootmine võib olla väga ressursimahukas. Hinnangute kohaselt läheb kaotsi või raisku ligikaudu üks kolmandik kogu toidust ning see põhjustab suuri keskkonna- ja majanduskulusid. Auditi käigus uuriti ELi rolli toidu raiskamise vastases võitluses, siiani... Read More
17
Jan
Testi end! Kui teadlik toidutarbija Sa oled?
Kui teadlik toidutarbija Sa oled? Testi end ning saa teada, kas Sinu harjumuste tulemusel läheb palju toitu raisku või oled pigem säästlik planeerija/tarbija. [WpProQuiz 1]
17
Jan
Millised on tulevikuvõimalused toidujäätmete vähendamiseks?
Täna korraldavad Toidupank ja SEI Tallinn seminari „Millised on tulevikuvõimalused toidujäätmete vähendamiseks?“, kus võetakse kokku oktoobris ja novembris toimunud kampaania „Tarbi toitu targalt“ tegevused, tänatakse partnereid ning vaadatakse teemaga seonduvalt tulevikku. Sisukal ning samas pidulikul lõpuüritusel valmistatakse piduroad n.ö päästetud toidust ehk kohe realiseerimistähtajani jõudvast toidukaubast. See toonitab vastutustundliku ja teadliku tarbimise olulisust. Kaubad annab... Read More
02
Jan
Inglismaal avati pood, kus müügil supermarketites üle jäänud toiduained
Põhja-Inglismaal alustas möödunud sügisel tegevust esimene nö toiduraiskamise vastane pood, kus müügil supermarketite ja teiste ettevõtete poolt maha kantud toiduained. Nii on toit, mille teekond läheks muidu prügimäele, abiks puudustkannatavatele peredele. Kauba eest maksmine käib vastavalt klientide südametunnistusele ja võimalustele “maksa, kuidas õigeks pead” printsiibil. Poe algatajate eesmärgiks on avada sarnane ladu igas Inglismaa piirkonnas.... Read More
19
Dec
Osoon keskendus toidu raiskamise teemadele
19. detsembri Osoonis räägiti pikemalt toidu raiskamise teemadest. Otsitakse vastuseid küsimustele: kuidas oleks võimalik toidukadu vähendada, mida teha, et ülejäänud toit jõuaks abivajajateni ja milline seos on toidu raiskamise ja kliimamuutuse vahel? Saates kommenteerib antud teemat ka SEI Tallinna vanemekspert Evelin Piirsalu. Saadet saab järel vaadata ja kuulata siit: 19.12 Osoon
09
Dec
Väljakutse – nädal aega toitu ostmata
Internetiavarustes ringleb väljakutse nädala aja jooksul (12 -18 detsembrini) toitu mitte osta. Kui ka Sinu sügavkülmik on suvistest marjadest-juurviljadest ja muudest toiduainetest pungil ja kappi on kogunenud hulgaliselt kuivaineid, milledest paljudel ehk „kõlblik kuni“ tähtaeg lähenemas, siis on ehk tõesti targem nädal aega poes mitte käia. Tee oma toiduvarudes jõulueelne puhastus ja mõtle teadlikult läbi,... Read More