- Roogade planeerimisel ja valmistamisel kasutage võimalikult palju ära tekkinud ülejääke ning allesjäänud toiduaineid (sealjuures jälgige, et kõik asjakohased toiduohutusnõuded oleks täidetud).
- Kontrollige põhjalikult toorainete vastuvõtmisel, et ükski tooraine ei oleks riknenud ja saabuv kaup oleks õigesti pakendatud, õiges temperatuuris hoiustatud ka transpordi ajal ja vastaks kvaliteedistandarditele.
- Asetage laos/hoiuruumis värskemad toorained tahapoole ning vanemad ettepoole. Selleks võib kasutada ka reeglit „paremalt vasakule“ – uuem kaup pannakse alati riiulil paremale poole ning toorained, mida tuleks esmajoones ära kasutada, liigutatakse järjest vasemale. Laost tooraineid võttes tuleb loomulikult võtta alati vasakul pool asuvaid tooraineid. Koolitage töötajaid seda reeglit alati järgima.
- Viige toorainete laos/hoiukohas pidevalt läbi inventuur, et saada ülevaadet tarbitud toorainetest ning välja selgitada, millal ja missuguseid tooraineid on vaja juurde tellida.
- Märkige igale toorainele kuupäev, millal see saabus/pakendati ning mis ajaks peab tooraine kasutatud olema. Tooraine „kõlblik kuni“ lüheneb, kui pakend avatakse, võimalusel kiirkülmutada.
- Toiduained tuleks hoiuruumi panna võimalikult ruttu, et toidu kvaliteeti säilitada.
- Hoiustage tooraineid õigesti – tooraineid tuleb hoida sobivates tingimustes.
- Kui on vajadus mingi toiduaine kiiresti ära kasutada, siis koostage eripakkumisi/päevapakkumisi või hoopiski töötajatele ühine söögikord vms.
Üldised ettepanekud
Jälgige ja mõõtke oma toidujäätmete tekkimise kogust. See on oluline toidujäätmete koguste tekkepõhjuste väljaselgitamiseks ning võimaldab hinnata ka toidujäätmetega seonduvat... Read More
Learn MoreKliendid jätavad toitu taldrikule järgi
Jälgige, mida kliendid kõige enam järgi jätavad ning mugandage vastavalt sellele oma menüüd – vahetage välja komponendid, mida kõige enam... Read More
Learn MoreEt toiduained ei läheks riknema
Roogade planeerimisel ja valmistamisel kasutage võimalikult palju ära tekkinud ülejääke ning allesjäänud toiduaineid (sealjuures jälgige, et kõik asjakohased toiduohutusnõuded oleks... Read More
Learn More