Maitsev Hispaania kartuliomlett, mille valmistamiseks saab edukalt ära kasutada kappi seisma jäänud keedetud kartulid.
Allikas: http://laurak66gis.blogspot.com.ee
Autor: Laura vana
Kogus: kuuele
Koostisosad:
2 spl oliivõli
450-500 g värskeid kartuleid, 1×1 cm kuubikuteks lõigatud
1 sibul
10 muna
0.5 tl suitsutatud paprikat
soola
peotäis värsket peterselli, rohelist sibulat või basiilikut
pool keskmisest suvikõrvitsast
1 paprika
150 g täissuitsuvorsti või chorizot
100 g kitsejuustu või brie-d
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 220 kraadini grillreziimil.
- Prae vorstiviilud ilma õli lisamata kuumal pannil krõbedaks, pane köögipaberile rasvast nõrguma.
- Ära vorstist eraldunud rasva ära kalla, lisa oliivõli ja prae kartulikuubikud, hakitud sibul, suvikõrvits ja paprika oliivõlis kuni kartul on peaaegu pehme. Maitsesta 1 tl soolaga. Lisa hakitud ürdid ja kuumuta läbi.
- Klopi munad soola ja paprikaga läbi ja lisa pannile. Lisa ka praetud vorstiviilud.
- Kata pann kaanega ja küpseta umbes 10min keskmisel kuumusel, kuni tortillale on tekkinud koorik ja muna on peaaegu hüübinud.
- Kui kasutad ahjukindlat panni siis kata tortilla soovi korral viilutatud juustuga ja pane ahju grillelemendi alla umbes 5-ks minutiks, kuni munad on pealt ka hüübinud ja juust on sulanud ja kuldne.
- Kui ahjukindlat panni ei ole, siis keera omlett kahte pannilabidat kasutades ümber ja küpseta veel paar minutit.
- Kui tortilla valmis siis kata pann taldrikuga ja keera tortilla taldrikule. Serveeri kas soojalt või külmalt näiteks värske salatiga.