Allikas: www.piirikook.ee
Kogus: neljale kuni kuuele
Koostisosad:
Võta pool pätsi tahkeks läinud saia või sepikut
Kohvikoort, natuke vahukoort ja/või piima
1,5-2 dl + 1spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Võimalusel näpuotsatäis jahvatatud nelki
3 muna
Soola
2-3 õuna
Lisandiks piima ja marju
Valmistamine:
1. Võta sai või sepik, tükelda ja pane kaussi. Vala peale koor ja piima segu nii, et saiakuubikud oleks vedelikuga kaetud. Lisa suhkur, vaniljesuhkur nelk. Nelgi võib ka ära jätta, eriti kui ei viitsi seda peeneks jahvatada, aga siis jääd ilma imelisest lõhnast, mida see vürts pudingu valmides tekitab ja ka erilisest maitsenüansist… Laske saial piima-koore-suhkru sees vähemalt pool tundi liguneda ja mikserdage segi.
2. Kahel munal eralda munakollased munavalgetest. Munakollased lisa koos ühe terve munaga pudingu hulka. Munavalged vahusta vähekese soolaga kergeks vahuks. Tükelda õunad peeneks, lisa neile 1 spl suhkrut või nii palju kui tundub vajalik. Sega ka õunad pudingusse ning viimasena kergelt munavalged.
3. Vala segu kõrgemate servadega ahjuvormi ja küpseta 140-150 kraadi juures umbes pool tundi ehk kuni vorm lõhnab hästi ja on helepruunilaiguline. Lase pisut jahtuda ja söö piima ning marjadega.