Hea magustoit järele jäänud hommikupudrust!
Autor: www.piirikook.ee
Kogus: neljale kuni kuuele
Koostisosad:
Umbes 200 g jahtunud putru (kaera-, mitmehelbe-, odratangu- või kruubiputru)
2 peotäit (umbes 150 g) kuivatatud õunu
4 spl suhkrut
1 väike tl vaniljesuhkrut
2 muna
Kaneeli
Valmistamine:
1. Leota kuivatatud õunu mõni tund soojas vees või kui aega vähem, siis hauta neid väheses vees pehmenemiseni.
2. Püreesta õunad ja lisa 2 spl suhkrut.
3. Vahusta munakollased ülejäänud 2 spl suhkruga, munavalged vahusta tibakese soolaga eraldi.
4. Sega omavahel puder, õunapüree ja munakollasevaht, lisa viimasena ettevaatlikult munavalged.
5. Peale puista suureteralist suhkrut (nt Demerara) ja kaneeli.
6. Pane segu võitatud vormi ja küpseta umbes 20 min 180 kraadi juures pealt pruuniks.
7. Sobib süüa soojalt või külmalt, piimaga või ilma.