Kaasajal on käibel moesõna „comfort food“ ehk lohutav või mugav söök. Lapsepõlve mugavustoitudeks olid meil searasvas praetud must leib (vahest praeti juurde ka „peatselt käest minevat“ läbikasvanud suitsuliha) või magusas munas praetud saiakoogid ehk vaesed rüütlid.
Autor: www.piirikook.ee
Koostisosad:
Tahket leiba
Mugulsibul
Suitsuliha või vorsti
Searasva praadimiseks
Valmistamine:
1. Võta tahke leib ja lõika sellest kolmnurgad (tundub kuidagi söömissõbralikum kuju kui ristkülik).
2. Koori mugulsibul ja lõika sellest õhukesed rattad.
3. Kui leiad külmikust suitsuliha või –vorsti, viiluta ka need.
4. Aja pann kuumaks, lisa natuke searasva (hea karamellimekise searasva saate kõrnete valmistamisel nn jääkproduktina) ja prae leivad kahelt poolt krõbedaks.
5. Lase ka liha või vorst pannil kahelt poolt pruuniks ja hauta sibularattad pehmeks ning magusaks. Lao võileib kokku ja söö kohe.
Koka nõuanne: Veel üks vanaemade nipp on kasutada leiba või saia lihakastmete paksendajana. Proovi järgi!