Lihtne ja geniaalne magustoit, mis meeldib ka lastele.
Autor: www.piirikook.ee
Koostisosad:
1 l mahla – mida aga kodus leidub
500 g õunu
2 spl kartulitärklist (või rohkem, kui tahad paksemat kisselli)
Hommikusöögist üle jäänud riisipuder
Vahukoor
Suhkur
Vaniljesuhkur
Jahvatatud kardemon
Valmistamine:
1. Keeda olemasolevast mahlast (mina kasutasin kodust õuna-arooniamahla) ja õunatükkidest kissell. See käib nii: pane mahl koos õunatükkidega potti ja lase keema. Soovi korral lisa pisut kaneeli. Sega tärklis vähese külma veega ning lase peene joana kuuma mahla sisse samal ajal vispliga segades. Kuumuta kissell keemiseni, kuid ära keeda! Muidu ei lähe kissell paksuks, jahuta.
2. Pane jahtunud riisipuder kaussi.
3. Vahusta eraldi kausis vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga.
4. Lisa vaht riisipudrule, maitsesta jahvatatud kardemoniga.
5. Söö koos jahtunud kisselliga.