Eile valmistatud makaronidest on mõnus järgmiseks päevaks valmistada üks mõnus Itaaliapärane külmpastasalat. See sobib nii lõunaks kui ka õhtusöögiks.
Allikas: www.retseptisahtel.ee
Kogus: neljale
Koostisosad:
250 g täisterapasta fussiile või pennesid
kirsstomateid
Kaste:
3-4 spl oliiviõli
3 spl sidrunimahla
pool purki pestot
paar tl palsamikreemi
soola, pipart
tšillit
5-6 hakitud päikesekuivatatud tomatit
hakitud basiilikut
Valmistamine:
- Keeda pasta vastavalt pakendil oleva juhiste järgi. Pastat läbi pesema ei pea, jäta isegi veidi keemisvett põhja – see annab maitset ja seob kogu salati paremini kokku
- Sega kaste kokku ja lisa see pastale
- Lase pastal kuni pool tundi seista
- Enne serveerimist lõika väikesed kirsstomatid pooleks ja lisa salatisse. Kui kirsstomatid sinna liiga vara paned, läheb kogu salat vesiseks