Magus kartulikook kakao ja toortatrajahuga

Kutsun seda ka säästukoogiks, kuna retsept ei sisalda ei muna ega rasvainet, šokolaadi ka mitte. Lisasin omalt poolt retseptile keedukartulid, mis mu arust täidavad nii muna kui või rolli ehk seob tainast ja muudab selle mahlaseks ja pehmeks. Tatrajahu teeb koogi ka gluteenivabaks. Kasuta kandilist, sügavamat ahjuvormi.

Autor: www.piirikook.ee
Kogus: ca 24 väikest koogitükki

Koostisosad:
6 keskmist keedukartulit
500 ml 20% hapukoort või keefiri, hapupiima, maitsestamata jogurtit
Sorts piima või vett
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
3 spl mõru kakaod
1 tl soodat
Sorts sidrunimahla
3 dl toortatrajahu või 4 dl muud jahu

Valmistamine:
1. Võta kuni 6 keskmist keedukartulit ja tambi pudruks. Ära muretse, kui segu jääb tükiline: helekollased kartulitükid pruuni koogi sees on päris efektsed!
2. Pigista kaussi 1 pakk ehk 500 ml 20 % hapukoort ja sorts piima või vett.
3. Lisa juurde 2 dl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut, 1 tl kaneeli, 3 spl mõru kakaod ja kartulipuder. Mikserda ühtlaseks püreeks ja lisa segule 1 tl soodat, pigista sellele ka sorts sidrunimahla, et sooda käima tõmmata.
4. Sega läbi ja viimasena sega hulka 3 dl toortatrajahu
5. Vala ahjuvormi, nii et jääks paari cm paksune kiht ja küpseta 180 juures umbes 20-25 min.

Koka nõuanne: Jõulude ajal lisa tainasse ka heldelt piparkoogi maitseaineid.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...