Mõnus roog, milles saab ära kasutada eelmisest päevast järele jäänud ahjukana liha, ahjujuurviljad, keedetud teraviljad.
Allikas: laurak66gis.blogspot.com
Autor: Laura Vana
Kogus: neljale kuni kuuele
Koostisosad:
Kana marinaad
4 kana rinnafileed
4 spl balsamico äädikat
1 sidruni mahl
2 spl dijoni sinepit
2 spl oliiviõli
1 spl sojakastet
2 küünt küüslauku, peenelt hakitud
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1/2 tl kuivatatud punet
1/2 tl soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Röstitud lillkapsas
700g (külmutatud) lillkapsast (sellest kogusest saab 500 g küpsetatud lillkapsast)
2 spl oliivõli
1/4 tl tšillihelbeid
soola, pipart
Salat
3 dl kinoad
6 dl vett
1 avokaado
peotäis rediseid
2 suuremat tomatit
peotäis värskeid ürte (basiilikut ja peterselli)
100 g salatisegu (beebispinat, lehtpeet, rukola)
4 küpsetatud balsamico marinaadis kanafileed
500 g röstitud lillkapsast
Salatikaste
6 spl oliivõli
2 spl balsamico äädikat
poole sidruni mahl
1 tl mett
soola, pipart
Valmistamine:
Kana marinaad
- Vispelda kana marinaad ühtlaseks ja marineeri vähemalt 1 tundi kuni üleöö. Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit. Kontrolli küpsust. Kui liha on keskelt veel toores, küpseta paar minutit veel.
Röstitud lillkapsas
- Kuumuta ahi 220 kraadini.
- Kui kasutad külmutatud lillkapsast, siis sulata see kergelt üles nii: pane lillkapsaõisikud sõelale ja hoia kuuma jooksva vee all umbes 30 sek. Laota lillkapsas kahe köögipaberi vahele ja patsuta õrnalt kuivaks.
- Laota lillkapsas ühekordse kihina küpsetusplaadile. Mõnusalt karamelliseerunud lillkapsaõisikute saamiseks ära pane neid liiga tihedalt kokku. Küpseta 220 kraadi juures umbes 25 minutit, aegajalt segades, kuni lillkapsas on pehme (kuid siiski veel krõmps) ja kuldne.
Salat ja salatikaste
- Pese kinoa jooksva vee all. Pane koos veega potti, soovi korral lisa puljongikuubik (või soola) ja keeda kuni kinoa on valmis, selleks kulub umbes 20 minutit. Jahuta.
- Haki avokaado, redised, tomat ja kanafilee väiksemateks tükkideks.
- Sega kokku salatikaste.
- Haki ürdid. Loputa salatilehed ja kuivata.
- Sega kõik ained kokku.