Lihtne ja kiire võimalus kasutada järelejäänud kartuleid ja maitsetaimi maitsva õhtusöögi valmistamiseks.
Allikas: www.lovefoodhatewaste.com
Autor: Jane Hughes
Kogus: neljale
Koostisosad:
750g kartulit
1 sibul
½l juurvilja puljongit
3tl hakitud ürditaimi (rosmariin, salvei)
25g margariini
soola, pipart maitsestamiseks
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 180C.
- Koori kartulid ja lõika need õhukesteks viiludeks. Koori ja haki sibul.
- Lao viilutatud kartul, hakitud sibul ja ürditaimed suurde, kuumakindlasse, küpsetusvormi. Vala peale juurviljapuljong, mis ei tohiks katta kartuleid tervenisti.
- Kata küpsetusvorm pealt fooliumiga ja küpseta ahjus 25min.
- Võta vorm ahjust välja. Eemalda foolium ja määri pealmised kartulid margariiniga. Aseta vorm, ilma fooliumita, tagasi ahju ja küpseta veel 20min, kuni alumised kartulid on seest pehmed ja pealmised kuldselt pruunid.
Koka nõuanne: toiduainete kogused sõltuvad küpsetusvormi suurusest. Võib tekkida vajadus kasutada natuke rohkem, või natuke vähem, kuid ärge täitke küpsetusvormi ääreni, muidu hakkab see üle ääre küpsema.