Kartulisalat ei pea olema alati singi või vorstiga maitsestatud. Vaata külmkappi, äkki leidub seal karpide põhjas mõned räime- või heeringahoidised. Või heeringafileed või mõned vürtsikilu ribad. Koos paari keedukartuli, kurgi ja kastmega saab neist juba imehea salati. Ja kui veel muna ka oleks kaunistuseks peale keeta, mis siis viga!
Autor: www.piirikook.ee
Kogus: neljale
Koostisosad:
500 g keedukartuleid
2 keskmist marineeritud kurki
Pool pikka värsket kurki
5-10 räime- või heeringa rullmopsi ehk maitse järgi ja nii palju, kui külmikus on
Väike peotäis värskeid ürte (murulauk, sibul, lehtpetersell)
Kaste:
3 spl hapukoort või maitsestamata jogurtit
1 spl majoneesi
Pool tl mädarõigast ja 1 tl sinepit
Soola, pipart, suhkrut maitse järgi
Natuke piima, kui kaste jääb liiga paks
Valmistamine:
1. Tee keedukartulitest üsna suured tükid.
2. Lisa juurde seda, mida on. Kas mõned marineeritud kurgid, värsket kurki, tükeldatud kalad. Kindlasti oleks vaja juurde hakkida peotäis värsket ürti: kas murulauku, sibulat või lehtpeterselli.
3. Enne kastme tegemist vaata jällegi külmkappi, sega kokku hapukoort või maitsestamata jogurtit, natuke majoneesi. Oleks hea, kui leiad külmikust riivitud mädarõigast või vähemalt sortsu sinepit. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.
4. Vala kaste salatikomponentidele ja timmi konsistentsi, võib-olla pead lisama natuke piima, kui salat sai kuivavõitu.
5. Keeda ka mõned munad nii, et munakollane jääb keskelt pisut vedel. Tükelda see kaunistuseks peale. Hea, kui salat saab enne söömist tunnikese seista.