Hea võimalus suuremast sündmusest järgi jäänud keedukartulite kasutamiseks piruka tegemiseks.Kasuta kandilist, sügavamat ahjuvormi. Sellest kogusest saab ca 12 tükki.
Allikas: www.piirikook.ee
Koostisosad:
Põhi:
150 g külma võid
4dl täisterajahu
Näpuotsatäis soola ja suhkrut
Soovi korral 0,5 tl jahvatatud köömneid või muid vürtse/kuivatatud ürte
Täidis:
¼ värskest peakapsast
1spl võid
Pool porrut
Soovi korral pool peenestatud tšillikauna
Natuke herneid, brokkolit või spinatit (kevadel sobivad naat, nõges, karulauk vm söödav taim)
100 gr loomset valku (sinki, suitsuliha vms)
2-3 muna
Soovi korral riivjuust
Soola, pipart
Valmistamine:
1. Näpi põhja jaoks külm või täisterajahuga puruks, maitsesta soola ja näputäie suhkruga. Soovi korral lisa ka 0,5 tl jahvatatud köömneid või muidu vürtse ja/või kuivatatud ürte.
2. Laota puru suure ahjuvormi põhja (küpsetuspaber all) ühtlase kihina ning küpseta ahjus 180 juures peaaegu valmis ehk umbes 10 min.
3. Keeda kapsas poolpehmeks, haki ja prae pannil kergelt võiga üle. Lisa pudrule.
4. Prae kergelt pannil 1 hakitud porru, soovi korral lisa porrule pool peenestatud tšillikauna.
5. Rohelised lisandid (borkkoli, herned, spinat vms) prae ka kergelt pannil poolpehmeks. Sama tee lihaga.
6. Sega kõik koostisosad omavahel, lisa munad ning maitsesta soola-pipraga. Laota põhjale. Peale riivi juustu.
7. Küpseta 160 kraadi juures umbes 30 min.