Üks lihtne variant keedukartulite taaskasutuseks on nad munaga pannil üle praadida. Natuke sahmerdamist ja tulemuseks on restorani-väärne toit kostitamaks nt küllatulnud sõpra.
Autor: www.piirikook.ee
Kogus: ca 6-le
Koostisosad:
Ca 1 kg kartuliputru või keedukartuleid
Soola-pipart
3 suurt muna
Manna või rukkimannat paneerimiseks
Rasvaianet praadimiseks
Valmistamine:
- Võta umbes kilo kartuliputru või keedukartuleid ja tambi pudruks. Kui puder on juba eelnevalt valmis, siis ole maitsestamisel tundlik, keedukartulite puhul lisa aga soola, pipart.
- Lisa ka 3 suurt muna ja tambi kõik ühtlaseks pudruks.
- Nüüd tuleb käed pudruseks teha: võta näppude vahele keskmise suurusega pudruplörts ja pillu seda mõned korrad ühed pihust teise, nagu tehakse kotlettide puhul, et nad paremini koos püsiksid.
- Litsu pallid laiaks ja paneeri põneva manna, nt rukkimanna sees. See annab praadimisel krõbeda kooriku. Kui tahad kollasemat pealispinda, jäta paneering ära.
- Nüüd võid jätta koogikesed küpsetamise aega ootama (kui sõber tuleb alles mõne aja pärast külla) või prae kohe kahelt poolt krõbedaks. Ära rasvainega kokku hoia.
- Pane valmis kotletid majapidamispaberiga kaetud alusele, et liigne õli/või/rasv saaks paberi sisse imbuda. Söö soojalt värske salatiga.
Koka nõuanne: Kasuta kartulipudru maitsestamisel kujutlusvõimet. Kartuli mahedusega sobivad paljud erinevad vürtsid (nt muskaatpipar, tšilli) või värsked ürdid: piparrohi, petersell, rosmariin, estragon.