Ise tehtud põnev kodune pitsa

Külmkapis seisvast singist, peekonist või juustust on hea valmistada üks mahlane ja kodune pitsa.

Allikas: www.retseptisahtel.ee

Kogus: neljale

Koostisosad:

Pitsa põhi

1 pakk kuivpärmi
2 tl soola
3-4 spl suhkrut
900 g jahu
pool liitrit käesooja vett
50 g sulatatud võid või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.

Pitsa kate

tomatipastat või valmis maitsestatud tomatiketšupit
2 keskmist pirni
1 väike kolmnurk pakk sinihallitusjuustu
soovi korral mozzarellat
1 pakk hommikupeekoni ribasid

Valmistamine:

Pitsa põhi

  1. Sega kuivained (võid pool jahust asendada speltajahuga).
  2. Lisa vesi ja sulatatud või või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.
  3. Sõtku taigent nii kaua, kuni see käe küljest lahti tuleb.
  4. Aseta rätik kausi peale ja jäta tunniks ajaks soojemasse ilma tuuletõmbuseta kohta kerkima.

Pitsa kate

  1. Pane ahi 200 kraadi peale.
  2. Määri põhi tomatipasta või valmis maitsestatud tomatiketšupiga
  3. Aseta peale viilutatud ja puhastatud pirn, sinihallitusjuustu ja mozzarella viilud või tükid ning peekon. Aseta hommikupeekoni ribad nii, et igas pitsa viilus oleks vähemalt üks peekon.
  4. Pane 10-15 minutiks ahju.

Koka nõuanne: kui teed suurema koguse taigent, siis ülejäägist võid teha järgmine hommik näiteks kaneelirulle.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...