Ostsid poest liiga palju porgandeid ja peeti ning ei oska nendega midagi peale hakata. Köögiviljade röstimine on lihtne. Retsept toob välja köögiviljade magususe, lisades mõnusalt vürtsikust, mis sobib ideaalselt õhtuseks, tervislikuks, snäkiks.
Allikas: www.lovefoodhatewaste.com
Autor: Jane Hughes
Kogus: neljale
Koostisosad:
300g juurvilju (kartul, porgand, peet, kaalikas jne)
4sl taimeõli
2tl karripulbrit
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 200C.
- Koori juurviljad ja lõika need väikesteks tükkideks (1.5cm). Pane köögiviljad suurde kaussi, lisades juurde õli ja karripulber.
- Sega hoolikalt, et kõik juurviljad saaksid õli ja karriga kaetud.
- Aseta köögiviljad küpsetusplaadile. Küpseta 40min, kuni juurviljad on seest kergelt pehmed ja pealt õrnalt krõmpsud.
Koka nõuanne: lõika juurviljad ühtlase suurusega, sest siis valmivad kõik üheaegselt. Kui kasutad peeti, ära sega seda teiste juurviljade vahele, muidu värvuvad ka kõik teised juurviljad roosakaks.
Maitsestamine: kui lisada juurviljadele liiga palju jahvatatud vürtse, kipuvad juurviljad pealt ära kõrbema. Lisa maitseaineks võid kasutada soola, pipart ja purustatud küüslauku.