Suurepärane retsept, mis näitab, kuidas saab edukalt ära kasutada brokkoli varred, mis tihtipeale lihtsalt minema visatakse. Brokkoli asemel saab kasutada ka muid, järelejäänud, lehtköögivilju (rooskapsas, lillkapsas, spinat), valmistamaks mõnus ja tervislik supp.
Allikas: www.lovefoodhatewaste.com
Autor: Irene Pizzie
Koostisosad:
4 kartulit, kooritud ja tükkideks lõigatud
1 sibul, kooritud ja jämedalt hakitud
2 porgandit, kooritud ja tükkideks lõigatud
Peotäis odrakruupe või punaseid läätsesid
Umbes 200g järelejäänud brokkoli varsi
½ apteegitilli seemneid (valikuline)
Soola ja pipart maitsestamiseks
Hapukoor serveerimiseks
Valmistamine:
- Pane kartulid, sibul, porgandid ja odrakruubid või läätsed potti keema.
- Kui vesi keeb, alanda kuumust ja keeda veel umbes 10 min. Seejärel lisa brokkoli varred ja apteegitill ning jätka keetmist, kuni köögiviljad on pehmed.
- Võta pott tulelt ja lase sel pisut jahtuda. Püreesta potisisu blendris ühtlaseks massiks ja maitsesta soola ning pipraga.