Külmkapis seisvast singist, peekonist või juustust on hea valmistada üks mahlane ja kodune pitsa.
Allikas: www.retseptisahtel.ee
Kogus: neljale
Koostisosad:
Pitsa põhi
1 pakk kuivpärmi
2 tl soola
3-4 spl suhkrut
900 g jahu
pool liitrit käesooja vett
50 g sulatatud võid või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.
Pitsa kate
tomatipastat või valmis maitsestatud tomatiketšupit
2 keskmist pirni
1 väike kolmnurk pakk sinihallitusjuustu
soovi korral mozzarellat
1 pakk hommikupeekoni ribasid
Valmistamine:
Pitsa põhi
- Sega kuivained (võid pool jahust asendada speltajahuga).
- Lisa vesi ja sulatatud või või kuni 80 g oliivi- või rapsiõli.
- Sõtku taigent nii kaua, kuni see käe küljest lahti tuleb.
- Aseta rätik kausi peale ja jäta tunniks ajaks soojemasse ilma tuuletõmbuseta kohta kerkima.
Pitsa kate
- Pane ahi 200 kraadi peale.
- Määri põhi tomatipasta või valmis maitsestatud tomatiketšupiga
- Aseta peale viilutatud ja puhastatud pirn, sinihallitusjuustu ja mozzarella viilud või tükid ning peekon. Aseta hommikupeekoni ribad nii, et igas pitsa viilus oleks vähemalt üks peekon.
- Pane 10-15 minutiks ahju.
Koka nõuanne: kui teed suurema koguse taigent, siis ülejäägist võid teha järgmine hommik näiteks kaneelirulle.