22
Aug

DELFI: VIDEOD: Sügavkülmutamine on hea nipp toiduraiskamise vastu

Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse uuringust eestlaste toidutarbimise kohta selgus, et eestlane püüab toidu raiskamist vältida eelkõige õigete toidukoguste planeerimisega. Vähem mõeldakse sellele, kuidas toitu paremini säilitada ka järgmisteks toidukordadeks ja kuidas näiteks toidu sügavkülmutamine võiks siin abiks olla. Foto: Pixabay.com „Meie instituudi poolt läbi viidud uuring tõi välja, et eestlane küll üritab oma toidukorvi kohandada...
Read More
07
Aug

Toidu taaskasutamine ei ole enam tabu

Rimi Eesti juht Vaido Padumäe ütles, et Eesti toitumiskultuur paraneb kiires tempos ning mahetoodete võidukäigu kõrval püüavad inimesed järjest rohkem vältida toidu raiskuminekut ja ära viskamist. Peamiseks takistuseks on ideede puudumine, kuidas üle jäänud toitu taaskasutada. “Rimi peakokk Jörgen Kohal on toonud meile palju lennukaid ideid, eriti, mis puudutab toidu taaskasutamist ning mõttetut raiskamist. Oli...
Read More
24
Jul

TV3 video: Eestis visatakse ära 63 miljoni euro eest toitu

Keskmine eestlane viskab aastas ära ligi 20 kilo ehk umbkaudu neli koitäit puhast toitu, aastas teeb see kogu riigi peale kokku 63 miljoni euro eest täiesti korralikku söögikraami. Väga palju visatakse ära valmistoitu, mille vajalikku kogust ei osata ette planeerida. Omaette probleem on asjaolu, et inimesed ei tee vahet „kõlblik kuni“ ja „parim enne“ märgistustel,...
Read More
31
May

Ajakiri Mari: “Kaua säilib toit sügavkülmas?”

Ajakirja Mari juunikuu numbris kirjutab SEI Tallinna nooremekspert Maarja Jõe toidujäätmete vältimisest ning toob näpunäiteid, kuidas pikendada toidu säilivust, kasutades efektiivselt ja õigesti sügavkülma ning külmikut. Kui tahad nippidest täpsemalt teada saada vaata tarbitoitutargalt.ee kodulehe rubriiki “toidu säilitamine sügavkülmas” või osta ajakiri Mari.
24
Mar

TMW: “Trash Cooking” õhtusöök

TMW raames toimuvad kahel õhtul „Trash Cooking“ õhtusöögid, mille eesmärgiks on informeerida inimesi toidujäätmete nutikaist ning säästlikest kasutusviisidest. Õhtusöögi kontseptsiooni autoriks ja teostajaks on Rootsi parima restorani Fäviken Magasineti peakoka parem käsi Peeter Pihel. Euroopa komisjoni andmetel läheb Euroopa Liidu maades igal aastal raisku 88 miljonit tonni toitu. Tänavu kestliku arengu eesmärkidele keskendunud TMW „Trash...
Read More
20
Feb

Et toitu läheks vähem raisku!

LuxExpressi värskes pardaajakirjas SUUND on juttu sellest, kuidas enne (bussi)reisile minekut targa pilguga oma külmkapp ja toiduvarud üle vaadata, et vähem toitu läheks raisku. Üks hea rukkileivapuru-besee retsept Piiri köök MTÜ’lt ka! Loe artiklit siin.
19
Jan

Euroopa Liidu võitlus toiduraiskamisega

Toidu raiskamine on ülemaailmne probleem, mis on viimastel aastatel muutunud oluliseks avaliku ja poliitilise diskussiooni teemaks. Toit on väärtuslik hüve ja selle tootmine võib olla väga ressursimahukas. Hinnangute kohaselt läheb kaotsi või raisku ligikaudu üks kolmandik kogu toidust ning see põhjustab suuri keskkonna- ja majanduskulusid. Auditi käigus uuriti ELi rolli toidu raiskamise vastases võitluses, siiani...
Read More
17
Jan

Millised on tulevikuvõimalused toidujäätmete vähendamiseks?

Täna korraldavad Toidupank ja SEI Tallinn seminari „Millised on tulevikuvõimalused toidujäätmete vähendamiseks?“, kus võetakse kokku oktoobris ja novembris toimunud kampaania „Tarbi toitu targalt“ tegevused, tänatakse partnereid ning vaadatakse teemaga seonduvalt tulevikku. Sisukal ning samas pidulikul lõpuüritusel valmistatakse piduroad n.ö päästetud toidust ehk kohe realiseerimistähtajani jõudvast toidukaubast. See toonitab vastutustundliku ja teadliku tarbimise olulisust. Kaubad annab...
Read More
pu

go here You are donating to : see Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
source site Would you like to make regular donations? fair trading minister I would like to make forex broker salary singapore donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...