Tortilla de patatas ehk hispaania kartuliomlett

Maitsev Hispaania kartuliomlett, mille valmistamiseks saab edukalt ära kasutada kappi seisma jäänud keedetud kartulid.

Allikas: http://laurak66gis.blogspot.com.ee

Autor: Laura vana

Kogus: kuuele

Koostisosad:

2 spl oliivõli
450-500 g värskeid kartuleid, 1×1 cm kuubikuteks lõigatud
1 sibul
10 muna
0.5 tl suitsutatud paprikat
soola
peotäis värsket peterselli, rohelist sibulat või basiilikut
pool keskmisest suvikõrvitsast
1 paprika
150 g täissuitsuvorsti või chorizot
100 g kitsejuustu või brie-d

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 220 kraadini grillreziimil.
  2. Prae vorstiviilud ilma õli lisamata kuumal pannil krõbedaks, pane köögipaberile rasvast nõrguma.
  3. Ära vorstist eraldunud rasva ära kalla, lisa oliivõli ja prae kartulikuubikud, hakitud sibul, suvikõrvits ja paprika oliivõlis kuni kartul on peaaegu pehme. Maitsesta 1 tl soolaga. Lisa hakitud ürdid ja kuumuta läbi.
  4. Klopi munad soola ja paprikaga läbi ja lisa pannile. Lisa ka praetud vorstiviilud.
  5. Kata pann kaanega ja küpseta umbes 10min keskmisel kuumusel, kuni tortillale on tekkinud koorik ja muna on peaaegu hüübinud.
  6. Kui kasutad ahjukindlat panni siis kata tortilla soovi korral viilutatud juustuga ja pane ahju grillelemendi alla umbes 5-ks minutiks, kuni munad on pealt ka hüübinud ja juust on sulanud ja kuldne.
  7. Kui ahjukindlat panni ei ole, siis keera omlett kahte pannilabidat kasutades ümber ja küpseta veel paar minutit.
  8. Kui tortilla valmis siis kata pann taldrikuga ja keera tortilla taldrikule. Serveeri kas soojalt või külmalt näiteks värske salatiga.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...