Kihiline kartulivorm

Lihtne ja kiire võimalus kasutada järelejäänud kartuleid ja maitsetaimi maitsva õhtusöögi valmistamiseks.

Allikas: www.lovefoodhatewaste.com

Autor: Jane Hughes

Kogus: neljale

Koostisosad:

750g kartulit
1 sibul
½l juurvilja puljongit
3tl hakitud ürditaimi (rosmariin, salvei)
25g margariini
soola, pipart maitsestamiseks

Valmistamine: 

  1. Eelkuumuta ahi 180C.
  2. Koori kartulid ja lõika need õhukesteks viiludeks. Koori ja haki sibul.
  3. Lao viilutatud kartul, hakitud sibul ja ürditaimed suurde, kuumakindlasse, küpsetusvormi. Vala peale juurviljapuljong, mis ei tohiks katta kartuleid tervenisti.
  4. Kata küpsetusvorm pealt fooliumiga ja küpseta ahjus 25min.
  5. Võta vorm ahjust välja. Eemalda foolium ja määri pealmised kartulid margariiniga. Aseta vorm, ilma fooliumita, tagasi ahju ja küpseta veel 20min, kuni alumised kartulid on seest pehmed ja pealmised kuldselt pruunid.

Koka nõuanne: toiduainete kogused sõltuvad küpsetusvormi suurusest. Võib tekkida vajadus kasutada natuke rohkem, või natuke vähem, kuid ärge täitke küpsetusvormi ääreni, muidu hakkab see üle ääre küpsema.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...