Kartulipudru kotletid

Üks lihtne variant keedukartulite taaskasutuseks on nad munaga pannil üle praadida. Natuke sahmerdamist ja tulemuseks on restorani-väärne toit kostitamaks nt küllatulnud sõpra.
Autor: www.piirikook.ee
Kogus: ca 6-le

Koostisosad:

Ca 1 kg kartuliputru või keedukartuleid
Soola-pipart
3 suurt muna
Manna või rukkimannat paneerimiseks
Rasvaianet praadimiseks

Valmistamine:

  1. Võta umbes kilo kartuliputru või keedukartuleid ja tambi pudruks. Kui puder on juba eelnevalt valmis, siis ole maitsestamisel tundlik, keedukartulite puhul lisa aga soola, pipart.
  2. Lisa ka 3 suurt muna ja tambi kõik ühtlaseks pudruks.
  3. Nüüd tuleb käed pudruseks teha: võta näppude vahele keskmise suurusega pudruplörts ja pillu seda mõned korrad ühed pihust teise, nagu tehakse kotlettide puhul, et nad paremini koos püsiksid.
  4. Litsu pallid laiaks ja paneeri põneva manna, nt rukkimanna sees. See annab praadimisel krõbeda kooriku. Kui tahad kollasemat pealispinda, jäta paneering ära.
  5. Nüüd võid jätta koogikesed küpsetamise aega ootama (kui sõber tuleb alles mõne aja pärast külla) või prae kohe kahelt poolt krõbedaks. Ära rasvainega kokku hoia.
  6. Pane valmis kotletid majapidamispaberiga kaetud alusele, et liigne õli/või/rasv saaks paberi sisse imbuda. Söö soojalt värske salatiga.

Koka nõuanne: Kasuta kartulipudru maitsestamisel kujutlusvõimet. Kartuli mahedusega sobivad paljud erinevad vürtsid (nt muskaatpipar, tšilli) või värsked ürdid: piparrohi, petersell, rosmariin, estragon.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...